Gr-Site.Master

 

Οι 10 ΠΙΟ ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ


Στην ιστοσελίδα μας «Τώρα που γίνεσαι έφηβη» υπάρχει ένα μέρος που ονομάζεται «ρώτησε τη Βίκυ» όπου τα κορίτσια μπορούν ανώνυμα να ρωτήσουν τη Βίκυ οποιαδήποτε απορία και θα λάβουν ιδιωτικά την απάντησή τους.

Λαμβάνουμε εκατοντάδες ερωτήσεις κάθε βδομάδα και έτσι σκεφτήκαμε ότι ίσως να σας ενδιαφέρει να ακούσετε τι ερωτήσεις εμφανίζονται συνεχώς.

Γνωρίζατε ότι οι μαστοί δεν είναι ποτέ οι ίδιοι; Μήπως γνωρίζατε, επίσης, ότι πολύ συχνά το ένα στήθος μεγαλώνει πριν από το άλλο, μερικές φορές σε διάστημα μερικών μηνών μεταξύ τους; Είναι περίεργο αλλά αληθινό ΚΑΙ απόλυτα φυσιολογικό.

Μήπως έχετε προσέξει κάποια αλλαγή στο στήθος της κόρης σας; Αν ναι, τότε χωρίς αμφιβολία εκείνη θα έχει μεγάλη επίγνωση του θέματος, ειδικά αν είναι και θέμα συζήτησης ανάμεσα στις φίλες στο σχολείο. Γιατί δεν τη ρωτάτε αν θα σκεφτόταν να φορέσει σουτιέν ή μπουστάκι; Αν σας πει ναι, πάρτε την στα καταστήματα να δοκιμάσει διαφορετικά στυλ και μεγέθη. Αν όχι, τότε ζητήστε της να σας ενημερώσει όταν θα θέλει να πάει και πείτε της ότι θα πάτε μετά χαράς μαζί της.

Οι κολπικές εκκρίσεις συνήθως εμφανίζονται 6-12 μήνες πριν από την πρώτη περίοδο αλλά μπορεί να της προκαλέσουν τεράστιο άγχος αν δεν ξέρει τι ακριβώς είναι. Καθησυχάστε την ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό, όπως και η αλλαγή στο χρώμα και την υφή τους κατά τη διάρκεια του μήνα. Αγοράστε της και μερικά προστατευτικά σερβιετάκια γιατί αυτό θα τη βοηθήσει να αποκτήσει περισσότερη αυτοπεποίθηση. Τα σερβιετάκια Lil-Lets Teens είναι μικρότερα και στενότερα και κυκλοφορούν σε επανασφραγιζόμενη θηκούλα έτσι ώστε να μπορεί να τα βάζει διακριτικά στη σχολική της τσάντα.

Δεν είναι περίεργο ότι η κόρη σας νιώθει τόση πίεση να ξυρίσει τις τρίχες της. Παντού ασκείται πίεση, από τις φίλες τους αλλά και από τα media που παρουσιάζουν κορίτσια και γυναίκες χωρίς ούτε μία τρίχα στο σώμα τους, και έτσι, ακόμη και δεκάχρονα κοριτσάκια νομίζουν ότι η αποτρίχωση είναι ο κανόνας. Είτε συμφωνείτε είτε όχι, είναι σημαντικό εκείνη να ξέρει ότι η τριχοφυΐα είναι κάτι το φυσιολογικό και ότι είναι μια χαρά να παραμείνει έτσι.

Αν δεν συμφωνείτε να ξυρίσει τις τρίχες της, αφήστε μια επιλογή ανοιχτή λέγοντάς της ότι δεν εγκρίνετε να κάνει αποτρίχωση σε αυτή τη φάση αλλά ότι θα το ξανασυζητήσετε σε 6 μήνες.

Αν πιστεύετε ότι είναι εντάξει, δώστε της ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για το πώς να κάνει την αποτρίχωση με κερί/ μέλι ή να ξυρίσει τις ανεπιθύμητες τρίχες.

Και έχει δίκαιο, είναι τόσο άδικο! Ακριβώς τη στιγμή που η εμφάνισή σου γίνεται τόσο σημαντική για σένα, καταφθάνει η εφηβεία και βγάζεις σπυριά (μερικές φορές από τη μια μέρα στην άλλη)!

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλά υπέροχα προϊόντα φροντίδας του δέρματος στην αγορά σήμερα που είναι πραγματικά αποτελεσματικά. Παρουσιάστε της μερικά τα οποία μπορεί να χρησιμοποιεί επί καθημερινής βάσης και που μπορούν να τη βοηθήσουν να μειώσει τον αριθμό των σπυριών που βγάζει. Όπως όλοι γνωρίζουμε, ό,τι βάζεις μέσα στον οργανισμό σου έχει και άμεση επίδραση στην εξωτερική σου εμφάνιση, έτσι μπορείτε και να της εισηγηθείτε να σταματήσει να τρώει γλυκά και λιπαρές τροφές. Βέβαια αυτό είναι πιο εύκολο να το λες παρά να το κάνεις!

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η φάση δεν συνεχίζεται για πολύ, καθώς αποτελεί σημάδι όλων των ορμονικών μεταβολών που συμβαίνουν στον οργανισμό.

Αυτή είναι μια πραγματικά συχνή ερώτηση γιατί είναι και ένα πραγματικά συνηθισμένο σημάδι ότι πλησιάζει ο καιρός που θα της έρθει η περίοδος για πρώτη φορά! Η χαλαρή άσκηση ή μια ζεστή θερμοφόρα μπορεί να βοηθήσουν. Αν όχι, δεν βλάπτει να της δώσετε ορισμένα παυσίπονα υπό την επίβλεψή σας.

Και πάλι αυτό είναι πολύ φυσιολογικό. Η περίοδος μπορεί συχνά να είναι άστατη στις έφηβες. Αν το ξέρει αυτό, υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες να αγχωθεί. Αν της δώσετε μερικές σερβιέτες και προστατευτικά σερβιετάκια να έχει μαζί της, θα είναι προετοιμασμένη όποτε έρθει η περίοδός της.

Προσπαθείτε να βρείτε μια ισορροπία ανάμεσα στο να δείχνετε κατανόηση και να προσπαθείτε να παραμένετε ήρεμη όταν οξύνονται τα πνεύματα και αλλάζει η διάθεσή της. Διαβεβαιώστε την ότι αυτό έχει να κάνει με την αύξηση των ορμονών και αξίζει επίσης να συζητήσετε πώς να αντιμετωπίζει αυτές τις αλλαγές. Βεβαίως είναι καλύτερα να μην το επιχειρήσετε αυτό την ώρα που είναι σε αυτή την κατάσταση.

Πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι η κόρη σας μπορεί να τσακώνεται με τις φίλες της στο σχολείο και να μη ξέρει πώς να το συζητήσει μαζί σας ή μαζί τους. Είναι εκπληκτικό πόσο θα τη στηρίξετε απλά ακούγοντάς την αλλά και προτείνοντάς της κάποιες διασκεδαστικές δραστηριότητες που θα μπορούσε να κάνει με τις φίλες της για να μπορέσει να ξεχάσει οποιεσδήποτε πιθανές διαφωνίες.

Αυτή η ερώτηση είναι από τις πιο συχνές στο «ρώτησε τη Βίκυ» καθώς φαίνεται ότι οι μαμάδες νομίζουν ότι οι κόρες τους θα τους πουν όταν χρειαστούν κάποια προστασία, όμως οι κόρες συνήθως δεν είναι σίγουρες πώς να το ζητήσουν.

Προτείνουμε να της ετοιμάσετε ένα πακετάκι με τα βασικά που να περιλαμβάνει μερικές σερβιέτες, μαντηλάκια, σερβιετάκια και ένα έξτρα σλιπάκι. Θα μπορούσατε να της αγοράσετε και ένα ολόκληρο πακέτο σερβιέτες να το έχει στο δωμάτιό της για να νιώθει πιο ανεξάρτητη. Μπορεί να θέλετε να δοκιμάσετε τις σερβιέτες Lil-Lets Teens που είναι ειδικά σχεδιασμένες σε μικρότερο και στενότερο μέγεθος για να ταιριάζουν στο σώμα ενός κοριτσιού. Ή θα μπορούσατε να της αγοράσετε το πακέτο εκκίνησης της Lil-Lets Teens που περιλαμβάνει μια πλήρη επιλογή προϊόντων για εκείνη και κυκλοφορεί σε ένα όμορφο νεσεσέρ που μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί.

Απ’ότι έχουμε ακούσει, το κολύμπι και οι διακοπές είναι συνήθως ο καταλύτης που κάνει τα κορίτσια να αποφασίσουν να χρησιμοποιήσουν ταμπόν. Παρόλο που δεν υπάρχει οποιοσδήποτε ιατρικός λόγος για τον οποίο να μην μπορεί ένα κορίτσι να χρησιμοποιήσει ταμπόν μόλις δει περίοδο, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσει σερβιέτες τις πρώτες φορές ώστε να συνηθίσει τη ροή και τον κύκλο της.

Αν θέλει να αρχίσει να χρησιμοποιεί ταμπόν, εισηγούμαστε να της αγοράσετε τα ταμπόν της σειράς Lil-Lets Teens που είναι πιο μικρά και στενά σε σύγκριση με άλλες μάρκες και διατίθενται σε απορροφητικότητα regular και super. Αξίζει να σημειωθεί ότι χρειάζεται λίγη πρακτική εξάσκηση στη χρήση του ταμπόν στην αρχή και η κόρη σας θα πρέπει να συνηθίσει να φοράει εναλλακτικά σερβιέτες και ταμπόν.