ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΕΡΒΙΕΤΑ;

Όταν έρθει η περίοδός σου, το προστατευτικό σερβιετάκι εσωρούχου δεν θα είναι αρκετό για τις μέρες μέτριας ή μεγάλης ροής και τότε θα πρέπει να φορέσεις σερβιέτα. Οι σερβιέτες είναι ορθογώνιες και είναι φτιαγμένες από απορροφητικό υλικό το οποίο μαζεύει τα υγρά της περιόδου και τα κρατάει με ασφάλεια στον πυρήνα. Κυκλοφορούν σε διάφορα μεγέθη και έχουν και διαφορετικές ονομασίες.

Κάνε κλικ εδώ για να δεις τον οδηγό χρήσης των σερβιέτων

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ
ΤΑΜΠΟΝ;

 • Το ταμπόν είναι κατασκευασμένο από ένα βαμβακερού τύπου υλικό το οποίο είναι συμπιεσμένο σε μικρό σχήμα και τοποθετείται μέσα στον κόλπο σου για να απορροφά τα υγρά της περιόδου.
 • Υπάρχουν δύο διαφορετικοί τύποι ταμπόν, τα γνωστά ταμπόν με απλικατέρ και χωρίς απλικατέρ. Με άλλα λόγια η επιλογή είναι στο πώς θα το τοποθετήσεις μέσα στον κόλπο.
 • Το ταμπόν χωρίς απλικατέρ μπορείς να το καθοδηγήσεις εσύ με τα δάκτυλά σου για να το τοποθετήσεις μέσα στον κόλπο.
 • Το ταμπόν με απλικατέρ διατίθεται μαζί με ένα σωληνάριο από πλαστικό ή από χαρτόνι το οποίο χρησιμοποιείς αντί για τα δάκτυλά σου. Αυτά τα σωληνάρια είναι έτσι σχεδιασμένα ώστε να σπρώχνουν το ταμπόν στη θέση του.

ΝΑ ΓΙΑΤΙ
ΤΑ ΤΑΜΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΛΑ

 • Είναι τέλεια αν σου αρέσει να είσαι δραστήρια και να πηγαίνεις κολύμπι.
 • Σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να παίρνεις μαζί σου τη τσάντα σου κάθε φορά που πας στην τουαλέτα (είναι τόσο μικρά που μπορείς να κρατάς ένα στο χέρι ή να το βάλεις στην τσέπη σου), πράγμα που θα σε κάνει να ησυχάσεις αν αγχώνεσαι ότι όλοι θα ξέρουν πότε έχεις περίοδο.
 • Τα ταμπόν τοποθετούνται μέσα στο σώμα σου άρα υπάρχει λιγότερη πιθανότητα να υπάρχουν οποιεσδήποτε μυρωδιές.
 • Ανεξαρτήτως της ροής της περιόδου σου, υπάρχει μέγεθος απορροφητικότητας που θα ταιριάζει στην περίπτωσή σου.
 • Τα ταμπόν Lil-Lets SmartFit™ κυκλοφορούν με ή χωρίς απλικατέρ.
 • Σε αντίθεση με τα περισσότερα ταμπόν με απλικατέρ τα οποία εκτείνονται σε μήκος, όλα τα ταμπόν της Lil-Lets εκτείνονται απαλά κατά πλάτος έτσι ώστε να προσαρμόζονται στο σώμα σου, να εφαρμόζουν πιο άνετα και να μειώνουν την πιθανότητα διαρροής.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ
ΣΕΡΒΙΕΤΑΚΙ
ΕΣΩΡΟΥΧΟΥ;

Τα προστατευτικά σερβιετάκια εσωρούχου είναι εξαιρετικά ευέλικτα και έχουν πολλαπλές χρήσεις. Μοιάζουν πολύ με σερβιέτες με τη διαφορά ότι είναι πιο λεπτά και πιο κοντά. Μπορούν να φοριούνται καθημερινά για να νιώθεις πάντα καθαριότητα και φρεσκάδα, και είναι ιδανικά για να αποφεύγονται εκείνα τα μικρά σημάδια από ιδρώτα που βλέπουμε συχνά όταν καθόμαστε σε πλαστικές καρέκλες στην τάξη.

Ένα από τα πολλά σημάδια ότι πλησιάζει η περίοδός σου είναι οι κολπικές εκκρίσεις: ένα άχρωμο ή κρεμώδες κιτρινωπό υγρό που παρατηρείται στην είσοδο και γύρω από την είσοδο του κόλπου ή στο σλιπάκι σου. Μπορεί να αναστατωθείς κάπως την πρώτη φορά που θα το παρατηρήσεις και ενώ είναι πολύ φυσιολογικό και δεν πρέπει να σε ανησυχεί καθόλου, πολλά κορίτσια νιώθουν ότι αυτό τους δίνει μια αίσθηση ότι είναι συνεχώς υγρή η περιοχή.

Αν σε απασχολεί αυτό, τότε είναι καλό να φοράς τα προστατευτικά σερβιετάκια εσωρούχου καθημερινά. Τα περισσότερα κορίτσια βρίσκουν ότι ένα σερβιετάκι την ημέρα είναι αρκετό, ενώ άλλα έχουν πολλές εκκρίσεις και μπορεί να χρειαστεί να αλλάξουν δυο-τρεις φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας για να έχουν μια έξτρα αίσθηση καθαριότητας.

Εάν, όπως πολλά κορίτσια, ανησυχείς για την άφιξη της περιόδου σου και θέλεις να προετοιμαστείς, καλό είναι να γνωρίζεις ότι τα σερβιετάκια είναι και πάλι ιδανικά για αυτή την περίπτωση καθώς αιχμαλωτίζουν και διατηρούν μέσα τους τις πρώτες σταγόνες της έμμηνης ρύσης. Αυτό θα σου δώσει αρκετό χρόνο να πας στην τουαλέτα και να αλλάξεις σε μία σερβιέτα, χωρίς να ανησυχείς για οποιεσδήποτε περιττές διαρροές στα ρούχα σου.

Τέλος, η περίοδος τείνει να γίνεται πιο ελαφριά προς το τέλος του κύκλου σου με αποτέλεσμα να μην είσαι πάντα σίγουρη εάν έχεις τελειώσει. Τα προστατευτικά σερβιετάκια για εσώρουχα θα σε προστατέψουν και πάλι απολύτως από τις διαρροές.

Όπως βλέπεις, τα προστατευτικά σερβιετάκια είναι πολύ χρήσιμα και οι θήκες με τέσσερα σερβιετάκια είναι ιδανικές για να τις έχεις πάντοτε μαζί σου στη σχολική ή αθλητική τσάντα σου ή ακόμα και στην τσέπη του παλτού σου.

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΧΡΗΣΙΜΑ
ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ ΣΕΡΒΙΕΤΑΚΙΑ
ΕΣΩΡΟΥΧΟΥ LIL-LETS;

 

 • Σε κάνουν να νιώθεις ωραία και δίνουν αίσθηση φρεσκάδας. Yay! :)
 • Σταματάς να αγχώνεσαι για το πότε θα έρθει η περίοδός σου γιατί το εσώρουχό σου θα είναι προστατευμένο.
 • Είναι τέλεια στο να απορροφούν τις εκκρίσεις (τα υγρά που εκκρίνονται από τον κόλπο).
 • Είναι χρήσιμα στην αρχή και στο τέλος της περιόδου σου όταν είναι πολύ ελαφριά η ροή.
 • Είναι ένας καταπληκτικός τρόπος να αποφύγεις εκείνα τα σημάδια του ιδρώτα που μπορεί να μείνουν όταν κάθεσαι στις πλαστικές καρέκλες του σχολείου και που σου προκαλούν τόση αμηχανία.
 • Κολλάνε εύκολα στο σλιπάκι και είναι αρκετά μικρά για να τα βάζεις στη τσάντα σου και να περνούν απαρατήρητα.
 • Στο τέλος της περιόδου σου, η ροή του αίματος λιγοστεύει και είναι δύσκολο να ξέρεις πότε έχεις τελειώσει εντελώς.